
BIOGRAFIE ekspertów

Dr hab. inż. lek. med. Dariusz Włodarek, prof. SGGW
lekarz medycyny, dietetyk i żywieniowiec. Absolwent Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz I Wydziału Lekarskiego Akademii Medycznej w Warszawie. Dr hab. nauk rolniczych w zakresie technologii żywności i żywienia, specjalność żywienie człowieka i dietetyka. Nauczyciel akademicki. Kierownik Zakładu Dietetyki w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie. Autor podręczników do dietetyki oraz szeregu artykułów w tej dziedzinie.

Joanna Olszak, Doradca ds. Prawa Żywnościowego IGI Food Consulting
Pasjonatka prawa żywnościowego, wieloletni praktyk, skuteczny trener.
Od 2008 r. niezmiennie zaangażowana w prawo żywnościowe. Specjalizuje się w rozwiązywaniu problemów z interpretacją przepisów, zwłaszcza dotyczących znakowania, promocji i reklamy żywności. Regularnie publikuje w prasie branżowej, ale i popularno-naukowej. Ocenia poprawność składu, przygotowuje projekty pism do urzędów oraz szkoli wszystkich tych, którzy chcą poznać tajniki prawa żywnościowego i przećwiczyć je w praktyce, jednocześnie dobrze się przy tym bawiąc.
Dzięki wiedzy, doświadczeniu i zaangażowaniu potrafi skutecznie doradzać Klientom w ich codziennej pracy i zapewnić im bezpieczne funkcjonowanie w branży.
Prywatnie – trener dobrych nawyków żywieniowych trójki dzieci, amatorka kawy i książek, ale tylko tych „prawdziwych” - z okładką, kartkami i wyjątkowym zapachem.